STRESSHANTERING

Lär känna dina stressnivåer.

Att bygga motståndskraft mot stress är bland det bästa du kan göra för din hälsa.

Det går att förbättra både återhämtningsförmågan och att snabbare kunna identifiera signaler på stress. Det finns olika typer av stress och när du får kontroll över vilken stress du upplever är det lättare att agera för att motverka det skadliga i stressen.

Att kunna identifiera oroskällan och se skillnad på de olika stresstyperna är ett stort steg åt rätt håll för att öka sin mot-ståndskraft. Du kan fortfarande reagera ungefär likadant i stun-den som du alltid gjort – men återhämtningstiden kortas rejält.

Ett bra sätt att börja är att skilja mellan negativ stress, utmaning och jäkt. Dessa kan upplevas likadant då den kroppsliga reaktionen är i stort sett densamma. Vi får ett påslag av stress signaler för att bli vaksamma, uppmärksamma och reagera. Men utfallet av dessa reaktioner är egentligen helt olika.

Den negativa stressen sliter på våra kroppar och hjärnor och är direkt skadlig. Medans den positiva stressen eller utmaningen kan ge energi att utvecklas och lära sig nya saker. Den blir så att säga en drivkraft. Men den är bra för oss om vi inte utsätter oss för allt för stora utmaningar allt för ofta. Att jäkta är harmlöst och naturligt men kan upplevas som något mycket värre.

Lär vi oss att bli medvetna om vilken typ av stress vi upplever så avdramatiseras känslans intensitet avsevärt.

Hjärnberikad kan hjälpa dig – vi lär ut att jobba fram goda vanor och bygga motståndskraft!

Våra Kurser

Utbildning - Heldag

Vi jobbar med goda vanor i praktiken under en hel dag. Syftet är att du ska få bättre förståelse för hur din vardag påverkar hjärnans utveckling. Och vilka faktorer som skapar framgång i hjärnhälsa.

Målet är att du som deltagare får med dig nya redskap som du kan använda dig av, redan dagen efter. Redskap som går utmärkt att applicera både i ditt arbetsliv men också i privatlivet. Det kommer att leda till ökad arbetsfokus och bättre balans under dagen.

Du vet väl att varje hjärna är unik och skapas i de sammanhang den befinner sig i, varje dag! Så det är upp till dig att göra en bra dag. En heldag ger dig god kunskap och flera verktyg för att iscensätta en bra dag med god hjärnhälsa.

Har du några
frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Utbildning - Halvdag

Vi varvar praktik, teori och inspiration för att öka medvetandet om hjärnhälsa och goda vanor under en halv dag.

Du kommer att ta med dig kunskapen om hur du kan använda det som verktyg i arbetslivet och privatlivet. Det kommer ge dig ett sätt att skapa bättre balans och förståelse för hjärnans behov.

Ett startskott för att du ska ta din hjärnhälsa till nästa nivå och bli kompis med din hjärna. En halvdag ger dig en god inblick på hur du kan jobba bättre med din hjärna.

Har du några
frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

SEMINARIESERIE

För att jobba långsiktigt är den här seminarieserien en bra och bred grund. Vi pratar kunskap och metoder för att implementera livslångt lärande med fokus på hjärnhälsa i organisationer.

Det kommer vara en workshop där ni delas in i olika arbetsgrupper. Här kommer vi ge er inspiration för att ni sedan ska jobba med att utveckla strategier som är anpassade efter er kontext.

Målet är att få ett bra redskap för att ni ska uppnå en hälsosam organisation.

Har du några
frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Föreläsningar

”Låt din hjärna blomma” – 1-1,5 timme eller skräddarsydd efter önskemål.

Här erbjuder vi dig en glad och inspirerande föreläsning om människans potential och hjärna. Den kommer ge dig nya energikickar och aha-upplevelser.
 
Hjärnan har runt 100 miljarder nervceller som formar våra tankar, känslor och minnen. Här jobba vi med hjärnforskning i enkel och begriplig praktik. Våra ”10 goda vanor” kommer bli en rak motorväg, för dig, till mental friskvård. Det kommer bli en rolig dag med många skratt, för vi vet att en skrattande hjärna är en mer samarbetsvillig hjärna.
Nya tankar väcks med insikten om att hjärnan hela tiden är formbar, det bildas nya hjärnceller så länge vi lever. Men den behöver träning och det är det vi ska jobba med – att styra hjärnan rätt. 
 
Efter föreläsningen har du lärt dig hur hjärnan fungerar och vilka förutsättningar den behöver för att utvecklas.
Det blir en rafflande resa till en förbättrad hjärnhälsa. En föreläsning som passar perfekt för en kick-off, projektstart eller ett kompetensutvecklingstillfälle. Den kommer ge dig verktyg till både jobbet och till ditt privatliv.

Har du några
frågor eller funderingar?

Kontakta oss här

Gör en bra dag!

Ta tillbaka makten över din hjärna – vi har smarta tips, raka råd, utbildningar och verktyg för att du ska lyckas göra en grymt bra dag.

Kontakt oss