Vårt humör, sinnesstämning, koncentrationsförmåga och till och med inlärningsförmåga styrs till stora delar av den mat vi äter. Med rätt mat i kroppen får du en stabilare och gladare hjärna!

Att det är nyttigt att äta frukt och grönt upprepas jämnt – av en anledning. De innehåller vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter och andra nyttigheter som stärker oss. Här gör paprika, avokado, broccoli, chili, bladgrönt, spenat, oliver, lök av alla sorter, dig en tjänst och håller dig frisk & alert.

Vi slår gärna ett slag för grönkålen som innehåller C-vitamin, järn, antioxidanter, lutein och folat – använd den på middagsbordet. Grönkål kan du även ha som frukostsmoothies eller rostade chips till kvällen. Även vår lokalodlade pepparrot är en höjdare. Rik på C-vitamin och bakteriedödande ämnen, ät den gärna råriven tillsammans med fisk.

Sen ska vi unna oss något gott under mörka vinterkvällar. Men det behöver inte vara chips eller godis, även snacks kan vi göra hjärnvänliga! Testa våra Serotoninbollar till din nästa kopp te.

SEROTONINBOLLAR

Ca 15 st

1/2 dl kakao

1/2 dl tranbär

1/2 dl aprikoser

1/2 dl solrosfrö

1/2 dl pumpakärnor

1/2 msk honung

1/2 dl vatten

1dl kokos

Mixa alla ingredienser. Gör små bollar och rulla dem i kokosflingor.

••• Har du frågor om Hjärnberikads olika tjänster? Maila: info@hjarnberikad.se

0