Hjärnberikad är just nu med och berikar ett spännande europeiskt URBACT-nätverk där städer arbetar tillsammans för att utveckla framtidens utbildningar.

Det är genom Halmstad kommun som vi jobbar med nätverket On Board som förutom Halmstad består av fem kommuner från Spanien, Portugal, Frankrike, Estland och Polen.

Det övergripande syftet med URBACT-nätverket On Board är att de medverkande kommunerna fram till december 2020 får stöd och hjälp med att förstå, anpassa och föra över en beprövad metod från staden Viladecans i Spanien. Under de senaste 30 åren har utbildning varit en högt prioriterad fråga i Viladecans och fokus har varit att ge alla invånare i staden tillgång till bra och prisvärda utbildningar.

Här finns ett intressant reportage om detta lärorika europeiska nätverk.

I artikeln står bland annat: “On Board-projektet drivs av Halmstad kommun i nära samverkan med både Samhällsföreningen i Oskarström och Linda Bellvik från utbildningsföretaget Hjärnberikad AB i Kungsbacka. Hjärnberikad har utvecklat ett koncept gällande effektiv hjärnhälsa som redan idag används av företag och skolor över hela Sverige. Hjärnberikad har tillsammans med landets hjärnforskar-elit och Kattegattgymnasiet i Halmstad tagit fram ’10 goda vanor’ som ger kunskap och verktyg för en vässad vardag, och meningen är att dessa ska användas i projektet.”

Vi fortsätter att uppdatera kring projektet framöver här på hemsidan.

0