Skola och utbildningsprojekt

Hjärnberikad har i över ett decennium berikat skolor och utbildningsmiljöer. Personal, elever och den fysiska miljön har utvecklats och förändrats sedan vi tagit hjärnforskarnas teorier om hur hjärnan bäst lär sig – och förvandlat det till effektiv praktik i klassummet. 

Dags för vässad inlärning

Hjärnberikad bygger Sveriges första hjärnsmarta rum! Hjärnrummet tar plats på Kattegattgymnasiet i Halmstad, ett arbete som ger spännande svallvågor över nutidens och framtidens lärande. Tillsammans med Halmstad kommun och flera andra aktörer, inte minst hjärnforskarna Rolf Ekman och Aadu Ott, påbörjades arbetet 2013. Med “10 Goda Vanor” som grund för god hjärnhälsa har arbetet med innovativa skolmiljöer accelererat.

I miljöerna kopplas neurovetenskap, psykologi, pedagogik och informationsteknologi samman. Vi använder forskares resultat om hjärnans förmågor och utvecklingsmöjligheter för att omsätta resultaten till praktisk pedagogik. Intentionen är en integrering som skapar positiva konsekvenser för den pedagogiska verksamheten och inspiration till framtidens skola.

Utöver detta har Hjärnberikad genom åren jobbat med massor av skolor i Sverige, på alla nivåer från den enskilda eleven till stora arbetsgrupper och hela skolbyggen. Företagets grundare Ulrika och Linda har rötterna i skolans värld och vi ser många spännande och innovativa projekt här framöver. Hör av er så berättar vi mer!

0