Vi vet en sak. Vår tid på jorden är begränsad. Det kan kännas sorgesamt men blir också en positiv drivkraft när det gäller att utnyttja sin tid på bästa vis. För att ta ett slitet uttryck: det gäller att smida när järnet är varmt. 

Vad varje person gör med sin tid är – personligt. Men ibland kan man behöva tips eller inspiration för att inte fastna i gamla hjulspår eller det där ekorrhjulet.

Hjärnberikad ger här 5 lätta tips på saker att göra sommaren och hösten 2019. Saker som är värda din tid!

1. Umgås med vänner!

Enkla möten med människor du tycker om. Amygdala kopplar av och den påhittiga delen av hjärnan får plats på scen.

2. Skriv i din dagbok!

En personlig stund för dig själv på kvällen. Intervjua dig själv kring vad du gjort i dag, vad du lärt dig idag. Reflektioner för framtiden.

3. Se en bra film!

Inspireras eller koppla av framför teven. Vi på Hjärnberikad ger alltid boktips för hjärnans skull. Men en bra film sätter snabbt fart på fantasin – inte illa det heller!

4. Träna en halvtimme!

Hitta en stund för en joggingtur eller power walk! Du skapar nya hjärnceller och får samtidigt starkare motorik och fysik. Ett plus ett = tre.

5. Laga en god lunch!

Ugnstek en laxfilé och lägg avokado, blåbär, vinbär och spenat bredvid. Ringla över olivolja och unna dig ett litet glas rött vin. Voilá – hjärnan tackar dig.

0